Meldpunt discriminerende verzoeken

 

Elke dag zet je je in om opdrachtgevers te voorzien van de beste kandidaten. Soms krijg je te maken met discriminerende verzoeken. Regelmatig slaag je erin een opdrachtgever op andere gedachten te brengen. Soms lukt dat niet. In dat geval kun je terecht bij het Meldpunt discriminerende verzoeken van de ABU.


Waarom melden?

Discriminatie is geen exclusief probleem van de uitzendbranche. Het begint met de discriminerende verzoeken die opdrachtgevers doen. Met het meldpunt krijgen we een indicatie van de omvang, aard en herkomst van deze verzoeken. Hierdoor kan de ABU het gesprek aan gaan met andere brancheorganisaties om een eind te maken aan discriminerende verzoeken. 

Wat melden?

Discriminerende verzoeken op grond van leeftijd, etnische afkomst, geslacht, religie of zwangerschap. Informatie over hoe deze verzoeken kunnen klinken en wat de regels zijn kun je vinden op deze website.

Hoe melden?

Via het meldpunt meld je het volgende: de datum van jouw melding bij het meldpunt, de functie waarover het discriminerende verzoek gaat, de standplaats, de discriminatiegrond, de branche van de opdrachtgever, hoe vaak het discriminerend verzoek door de opdrachtgever is gedaan, en of je ABU-lid bent of niet. De hele melding is anoniem, tenzij ABU-leden er vrijwillig voor kiezen om hun bedrijfsnaam in te vullen.

Wat gebeurt er met de meldingen?

Op basis van de meldingen zal de ABU de samenwerking zoeken met andere brancheorganisaties om arbeidsmarktdiscriminatie met elkaar aan te pakken. ABU-leden krijgen per kwartaal een terugkoppeling over de resultaten van het meldpunt.